Muhiddin Arabi Hz. Çok Mühim İstihare Namazı

Hukar-07

Abukan
Site Modaretorü
T.C Onaylı
SMS Onaylı
Normal Üye
Katılım
21 May 2018
Mesajlar
439
Bu İşlem Ne İçin Yapılır
İstihare
Bu İşlemin Zamanı
Uygulamada Belirtilen Vakitler
Bu İşlemin Tütsüleri
Yok
Bu İşlemi Tecrübe Eden
Yok
Bu İşlemin Kaynağı
Muhiddin Arabi
GÜNLÜK VEYA HAFTALIK YAHUT AYLIK YA DA YILLIK HAYIRLARIN CELBİ VE ŞERLERİN DEF'İ İÇİN KILINACAK BİR İSTİHÂRE NAMAZI VE DUASI

Muhyiddîn ibni Arabî hazretleri şöyle buyurmuştur: "Ey kardeşim! İşrak vaktinde veya akşam namazından sonra yahut her hafta cuma günü veya her ay yahut her sene iki rekât namaz kılasın, birinci rekâtta Fâtiha'dan sonra:

وَرَبُّكَ يَخْلُقُ مَا يَشَٓاءُ وَيَخْتَارُۜ مَا كَانَ لَهُمُ الْخِيَرَةُۜ سُبْحَانَ اللّٰهِ وَتَعَالٰى عَمَّا يُشْرِكُونَ ﴿ ٦٨ ﴾

(Kasas 68) âyet-i kerîmesini ve peşine Kâfirûn sûresi'ni okuyasın. İkinci rekâtta ise:

وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ اِذَا قَضَى اللّٰهُ وَرَسُولُهُٓ اَمْرًا اَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ اَمْرِهِمْۜ وَمَنْ يَعْصِ اللّٰهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُب۪ينًا ﴿ ٣٦ ﴾

(Ahzâb 36) âyet-i kerîmesini ve peşine İhlâs sûresi'ni okuyasın.

Selam verdikten sonra da şu şekilde dua edesin:

'Ey Allâh! (Herşeyin sonunun ne olacağını ancak) Sen bildiğin için (girişeceğim bu işte) Senden hayırlısını diliyorum. (Herşeye ancak) Senin gücün yettiği için Senden beni (bu işte başarılı olmam için) güçlendirmeni diliyorum. (Hakkımda hayırlı olanı takdir edip bana bildirmeni) Senin o büyük lütfundan istiyorum. Çünkü Senin (her şeye) gücün yeter; benimse gücüm yetmez. Sen (her şeyi) bilirsin; bense bilmem. Bütün gayb (gizli olan)ları son derece bilen ancak Sensin.

Ey Allâh! Bu ânımdan itibaren (diğer günden bu âna kadar/ diğer haftadan bu âna kadar/ diğer aydan bu âna kadar/ diğer yıldan bu âna kadar) kendim, ailem, çocuklarım, kardeşlerim ve sahip olduğum şeyler hakkında harekete geçtiğim yahut sakin durduğum veya başkasının harekete geçtiği işlerin tümünden herhangi bir şeyi, dînim, hayatım, işimin sonucu, yakınımda ve geleceğimde benim için şerli olarak (ezelde takdîr etmiş olup böylece) bilmekteysen, bu işi benden çevir; benide o işten çevir. Hayırlı olan şey her neredeyse benim için onu takdîr et, sonrada beni o (hakkımda hayırlı olan)a razı et'.

Şeyh-i Ekber (kuddise sirruhû) sözlerine şöyle devam etmiştir: "Kişi bunu yaptığı zaman kendisi hangi konuda bir hareket yapsa veya onun hakkında başka biri bir işe girişse o işin yapılmasında yahut terkedilmesinde mutlaka hayır olacaktır. Ben bunu böylece tecrübe etmişimdir.

Ey kardeşim! Sen bu namazı kılmak için gündüzün evvelinde (işrak vakti) yahut öğlen namazından sonra veya akşam namazını müteakiben yahut yatsı namazından sonra özel bir vakit tayin edip, sonra iki rekât İstihâre namazı kıl, daha sonra geride zikredilen duayı yap, her gün buna böyle devam edersen bunda çok hayır görürsün".

Tarîkat meşâyihı (kadesallâhu esrârahum) şöyle demişlerdir: "Bu istihâreye devam eden kişinin yaptığı ve terkettiği işlerin tümü hiç şüphesiz hayır olur. Biz bunu böylece denedik ve bütün hayırları bunda bulduk. Zira bu şekilde dua yapmak Allâh'u Te'âlâ'ya karşı edebe riayet ve işleri O'na ısmarlama manalarını taşımaktadır. Artık bu şekilde istihâreye devam eden kişi başına gelen işlerin âkibetinin hayırlı olacağına itikad edebilir. Zaten âkibeti şer olacak işlerden gönlü daralacak ve onlara ulaşma sebepleri kendisi için imkansız hal alacaktır. Böylece o, sebepleri kendisine âsân edilen şeyleri Allâh'u Te'âlâ'nın kendisi için tercih ettiğini bilecek ve kalbi rahat olacaktır. İstediği halde ulaşamadığı şeyler için ise hiç üzülmeyecek, bilâkis kulunun menfâatini Allâh'u Te'âlâ'nın kuldan daha iyi bildiğini düşünerek o iş olmadı diye Rabbine hamdedecektir".

İmâm Şa'rânî (kuddise sirruhû) bu nakilleri yaptıktan sonra şöyle demiştir: "Ey kardeşim! Haftalık yahut aylık veya bir iki yıllık hattâ daha ziyadesi için de olsa bulunduğun andan itibaren niyetlendiğin vakti belirterek bu istihâre ile mutlaka amel et". [Muhammed Emin İbnü 'Âbidin, 'Ukûdü'l-le'âlî fi'l-esânidi'l-avâlî, sh:505-507; Seyyid Muhammed 'Alevî el-Mâlikî, Şerefü'l-ümmeti'l-Muhammediyye, sh:98-99]

Not: Arapça duadaki kırmızı bölüm günlük, mavi bölüm haftalık, yeşil bölüm aylık, kahverengi bölüm ise senelik niyetleri içermektedir dolayısıyla hangi niyet için uygulanıyor ise niyet ile alakalı olan bölüm ile birlikte okunur ve diğerleri terkedilir.

ÇOK MUHİM BİR İSTİHARE NAMAZI. SONDAKİ DUA TÜRKÇE OKUNABİLİR.
 

Hukar-07

Abukan
Site Modaretorü
T.C Onaylı
SMS Onaylı
Normal Üye
Katılım
21 May 2018
Mesajlar
439
LalegulSub2015-IstihareDuasi1.jpg

LalegulSub2015-IstihareDuasi2.jpg

LalegulSub2015-IstihareDuasi3.jpg
 
Bir Konuşma Başlat
Selam! Whatsapp'ta sohbet etmek için aşağıdaki danışmanlarımızdan birini tıklayın
Danışmanlarımız genellikle birkaç dakika içinde yanıt verir.