Kalbinde korku olması ve onlara karşı ilgi alaka duymak bu tür konuları araştırmaya koyulmak üzerinizde manevi bir sıkıntının musallat veyahutta büyü olduğunu gösterir Allah c.c bu sıkıntınız farkınızda olmanız için hemde o varlıkların isteğiyle bu konulara karşı ilgi ve istek uyandırır. Olasılık demişsiniz, bu varlıklar insanlara tebelleş olduğu zaman insan üzerinde dış dünyaya karşı ciddi bir şekilde ayrıntı ve olasılıkları düşünme hissiyatı uyandırır. Mesela tavana bakarsanız kolonları incelersin alçılara bakarsın ve bunlar üzerinde yorum yaparsınız buda manevi sıkıntı olabileceğinin bir işaretidir. Musallat çok olmasada üşüme ve titreme büyü olma ihtimalini dahada çoğaltmaktadır. Kalb korkusu için daima temizlik taharet ve ibadet namaz içerisinde bulunun. Namaz ağırlığı arttırır fakat bu psikolojik sıkıntılarada bir o kadar iyi gelir. Bol bol dua edin kurtulabilmek için rabbimden şifa dileyin bir vesile elbet bir gün yeri vakti zamanı gelince çıkacaktır. Ben hep görüyorum bir çok kardeşim bu tür dert ve sıkıntılardan muzdarip. Kendi tecrübelerimle ufak bir söylemde bulunmak isterim şuan yaşadığımız dönem olarak geçiş dönemindeyiz bu dönem bittikten sonra bu tür sıkıntıların aşikare olarak kalkacağına inanıyorum. Şuan insanlar aleminde herkes beklemede herhangi bir etki tepki yaşanmıyor ve insanlar diğer alemlere gönderdiği hayaller ve istekler gökte şekillenip dönem bitip yeni dönem başladığında hepsi açığa çıkacak diye umuyorum. Yani kutublardan birinin değişim sürecinde olabiliriz. Yanlış yorum yapmak istemem kendi kafamdaki düşüncelerdir hiç bir gerçeklik payı iddia etmiyorum.